Gekkó etetése a terráriumon kívül

Ha a gekkónk terráriumát szeretnénk a lehető legtisztábban tartani, akkor etethetjük a gekkónkat a terráriumon kívül. Így az aktuális, el nem fogyasztott eleségállatok nem fognak napokig a terráriumban kóborolni, takarításkor csak a gekkónk kakiját kell majd kiszedni, amit általában kulturáltan egy sarokba pakol.

Egész egyszerűen egy (megfelelő szellőzésű, vagy le nem zárt) műanyag dobozba tehetjük az állatot etetési időben (méretétől függően 1-3 naponta), és abba tehetjük elé a kaját. Abban a dobozban nem tud a tücsök /lisztkukac elbújni, és pontosan nyomon lehet azt is követni, hogy állatunk mennyit evett.

Így etetve természetesen azzal sincs gond, hogy milyen talaj van a terráriumban a gekkó alatt. A talaj a gekkó szájába ugyanis elsősorban vadászat során kelül. Ha a gekkó jól van vitaminozva, kalciumozva, akkor esze ágában sem lesz csak úgy talajt falni.

Ha több gekkónk van, akkor akár külön etetődobozba is tehetjük őket, akkor annak sem áll fent a veszélye, hogy eleszik egymás elöl az eleséget, vagy összevesznek egy-egy falaton.

Az első pár alkalommal lehet, hogy nem esznek vagy nem esznek azonnal a műanyag dobozban, de általában egy idő után nem fogják zavartatni magukat. Lehet, hogy eleinte csak azzal foglalkoznak, hogy ki akarnak mászni, de aztán egy-két hét alatt általában szépen megszokják, hogy így kapják az eleséget. Szoktatni kell őket.

Ez az etetési módszer nem kötelező, csak egy lehetőség.

 Leoárd gekkók
a népszerű kedvenc

A leopárd gekkó az egyik, ha nem a legkedveltebb fogságban tartott hüllő. Számos kitűnő tulajdonsága miatt pedig ez a népszerűség folyamatosan növekszik. Például épp megfelelő méretűek: nem olyan picik, hogy alig látszódjanak; de nem is olyan nagyok, hogy túl drága legyen az élelmük vagy túl nagy helyet igényeljenek. Nagyon könnyen tarthatók és eléggé igénytelenek. Viselkedésük teljesen barátságos, még a vadabb, elhagyagolt  jószágok is pár nap alatt rendszeres kézbe vétellel megszelidíthetők. A színük pedig rendkívül változatos, ahogy az itt látható!

 A terrárium
és egyéb felszerelések

Egy igazán szépen berendezett gekkós terrárium a benne élő jószágokkal a lakás dísze lehet. Amikor a terráriumot rendeljük, legyünk nagyon körülteniktőek. Egy gekkó 8-20 évig él. Egy rosszul megválasztott, igénytelen terrárium mindig egy kis kellemetlen érzést fog okozni, amikor ránézünk. Egy picivel drágább, igényes darabra ránézve azonban elégedettek lehetünk. Mind a magunk megelégedése, mint pedig a gekkónk kényelme szempontjából érdemes valóban alaposan saját szemmel körbenézni a piacon. Mi magasabb színvonalú terráriumokkal és felszerelésekkel szolgálunk.

A gekkó tartása,
tudnivalók


Ha egy leót sikeresen szerenél tartani, akkor nem túl sok az az információ, amire szükséged van, hogy ez zökkenőmentes legyen. Létrehoztunk egy tudástárat, amelyben minden fontos tatási pontot érintünk. Foglalkozunk itt a vedléssel, az állatok együtt tartásával, a terráriumi talajokkal, az etetéssel, a vitaminizással, a várható életartammal és még egyéb dolgokkal. Bár ezt a weboldalt mindenképpen érdemes végigolvasnod, ha egy gekkót nálunk vásárolsz, akkor a vásárláskor természetesen teljeskörű felvilágosítással szolgálunk.     leopardgekko.hu © 2024