Mekkora gekkót vásároljak?


A leopárd gekkók vásárlásakor nem annyira a kor, mint inkább a méret számít. A korára egy kereskedő vagy egy tenyésztő mondhat bármit, a mérete azonban valóban akkora, amekkorának látjuk/mérjük. A képen látható kis jószág a minimális vásárlási méret. Ennél inkább csak nagyobb legyen. Ő farokkal együtt 11-12 cm és kb. 7 gramm. Vásárláskor győződjünk meg arról, hogy a farok elég vastag (ilyen fiatalon állatoknál még nem olyan vastag, mint a felnőtt példányoknak ) és hogy élénk, mozgékony, érdeklődő. Ha egy kicsit fakó, de egyébként minden rendben vele, attól ne ijedjünk meg. Valószínűleg csak vedlés előtt áll.

Egy 11-12 centis, 7 grammos gekkó már elvihető.
Az alábbi gekkót a méretek miatt egy férfikézen láthatjátok:
 
   


Íme egy szabad szemmel még alig látható, pár centis gekkócska.
Soha ne vegyünk ilyen apróságot, bármennyire cuki is, mert jó esély van arra,
hogy nem fogjuk tudni életben tartani:
 Leoárd gekkók
a népszerű kedvenc

A leopárd gekkó az egyik, ha nem a legkedveltebb fogságban tartott hüllő. Számos kitűnő tulajdonsága miatt pedig ez a népszerűség folyamatosan növekszik. Például épp megfelelő méretűek: nem olyan picik, hogy alig látszódjanak; de nem is olyan nagyok, hogy túl drága legyen az élelmük vagy túl nagy helyet igényeljenek. Nagyon könnyen tarthatók és eléggé igénytelenek. Viselkedésük teljesen barátságos, még a vadabb, elhagyagolt  jószágok is pár nap alatt rendszeres kézbe vétellel megszelidíthetők. A színük pedig rendkívül változatos, ahogy az itt látható!

 A terrárium
és egyéb felszerelések

Egy igazán szépen berendezett gekkós terrárium a benne élő jószágokkal a lakás dísze lehet. Amikor a terráriumot rendeljük, legyünk nagyon körülteniktőek. Egy gekkó 8-20 évig él. Egy rosszul megválasztott, igénytelen terrárium mindig egy kis kellemetlen érzést fog okozni, amikor ránézünk. Egy picivel drágább, igényes darabra ránézve azonban elégedettek lehetünk. Mind a magunk megelégedése, mint pedig a gekkónk kényelme szempontjából érdemes valóban alaposan saját szemmel körbenézni a piacon. Mi magasabb színvonalú terráriumokkal és felszerelésekkel szolgálunk.

A gekkó tartása,
tudnivalók


Ha egy leót sikeresen szerenél tartani, akkor nem túl sok az az információ, amire szükséged van, hogy ez zökkenőmentes legyen. Létrehoztunk egy tudástárat, amelyben minden fontos tatási pontot érintünk. Foglalkozunk itt a vedléssel, az állatok együtt tartásával, a terráriumi talajokkal, az etetéssel, a vitaminizással, a várható életartammal és még egyéb dolgokkal. Bár ezt a weboldalt mindenképpen érdemes végigolvasnod, ha egy gekkót nálunk vásárolsz, akkor a vásárláskor természetesen teljeskörű felvilágosítással szolgálunk.     leopardgekko.hu © 2024