Kézbevétel

A gekkók nagyon könnyen kézhez szoktathatóak. Ezt érdemes már fiatal korban elkezdeni. Türelmesen, lehetőleg ülve próbálkozz, úgy vedd a gekkót a kezedbe. Ha netalán megijedne, elejtenéd vagy elugrana, akkor ülő helyzetben nem esik akkorát.

Kézbe vételkor lassú, de határozott mozdulattal vedd a kezedbe, óvatosan, lehetőleg alulról, oldalról fogd meg. Nagyon fontos, hogy felülről ne közeledj hozzá, ne tegyél hirtelen mozdulatokat. Ettől ugyanis megijedhet, ami a farkincája elvesztéséhez vezethet. 

Rendszeresen próbáld magadhoz venni, de csak rövid időközökre. Túl sokat ne nyúzd. Hamar meg fogja tanulni, hogy nem jelentesz veszélyt a számára. Ha gondolod még akár kézből is etetheted. Azt fogod látni, hogy meg-megnyalogatja a kezedet. Így azonosít be. Ha a szagodat megszokja, sokkal kezesebb lesz - ha egyátalán bármennyire is vad volt korábban, ez ugyanis nem jellemző rájuk. Ha mégis vad volt, akkor is 100 állatból 99 kezessé fog válni.

Jó szórakozást hozzá. :)
  

 Leoárd gekkók
a népszerű kedvenc

A leopárd gekkó az egyik, ha nem a legkedveltebb fogságban tartott hüllő. Számos kitűnő tulajdonsága miatt pedig ez a népszerűség folyamatosan növekszik. Például épp megfelelő méretűek: nem olyan picik, hogy alig látszódjanak; de nem is olyan nagyok, hogy túl drága legyen az élelmük vagy túl nagy helyet igényeljenek. Nagyon könnyen tarthatók és eléggé igénytelenek. Viselkedésük teljesen barátságos, még a vadabb, elhagyagolt  jószágok is pár nap alatt rendszeres kézbe vétellel megszelidíthetők. A színük pedig rendkívül változatos, ahogy az itt látható!

 A terrárium
és egyéb felszerelések

Egy igazán szépen berendezett gekkós terrárium a benne élő jószágokkal a lakás dísze lehet. Amikor a terráriumot rendeljük, legyünk nagyon körülteniktőek. Egy gekkó 8-20 évig él. Egy rosszul megválasztott, igénytelen terrárium mindig egy kis kellemetlen érzést fog okozni, amikor ránézünk. Egy picivel drágább, igényes darabra ránézve azonban elégedettek lehetünk. Mind a magunk megelégedése, mint pedig a gekkónk kényelme szempontjából érdemes valóban alaposan saját szemmel körbenézni a piacon. Mi magasabb színvonalú terráriumokkal és felszerelésekkel szolgálunk.

A gekkó tartása,
tudnivalók


Ha egy leót sikeresen szerenél tartani, akkor nem túl sok az az információ, amire szükséged van, hogy ez zökkenőmentes legyen. Létrehoztunk egy tudástárat, amelyben minden fontos tatási pontot érintünk. Foglalkozunk itt a vedléssel, az állatok együtt tartásával, a terráriumi talajokkal, az etetéssel, a vitaminizással, a várható életartammal és még egyéb dolgokkal. Bár ezt a weboldalt mindenképpen érdemes végigolvasnod, ha egy gekkót nálunk vásárolsz, akkor a vásárláskor természetesen teljeskörű felvilágosítással szolgálunk.     leopardgekko.hu © 2024